Nemzetközi foci

Két kupát is nyert, majd egy meccsel a szezon vége előtt lemondott a holland legenda

ANP via Getty Images
ANP via Getty Images

Vasárnap, az AZ Alkmaar otthonában zárja a holland bajnoki szezont a PSV Eindhoven csapata, amely ha pontot szerez, akkor biztosan ezüstérmet szerez és indulhat a Bajnokok Ligája-selejtezőben. Nagy a tét, azonban napokkal a találkozó előtt a klub a hivatalos honlapján jelezte:

lemondott a vezetőedző, Ruud van Nistelrooy.

A csatárlegenda hosszas kérlelés után a nyáron vette át a csapat irányítását, amellyel ebben az idényben megnyerte a szuperkupát és a Holland Kupát is – mindkétszer az Ajaxot legyőzve. A közlemény szerint több egyeztetés is zajlott a háttérben belső ügyek kapcsán (ezt nem részletezték,pontosan mit takar, a hírek szerint voltak játékosok, akik elégedetlenek voltak a módszereivel), Van Nistelrooy pedig úgy érezte, nem kap kellő támogatást. Győzködték, hogy legalább a szezon végét várja meg, de ő azonnali hatállyal felmondott, így Fred Rutten ül majd a kispadon a hétvégén.

A játékosként holland, angol és spanyol bajnok Van Nistelrooy kereken 50 mérkőzésen irányította a PSV-t, amely ebből 34-et megnyert nyolc-nyolc döntetlen és vereség mellett. A csapat ez idő alatt 127 gólt szerzett és 60-at kapott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik