Nemzetközi foci

„Nem eladó!” – angol topcsapatok vadásznak a Juventus támadójára

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP
Az angol sajtó szerint három angol klub, az Arsenal, a Manchester United és a Chelsea is szívesen látná soraiban Dusan Vlahovicot, és ugyan állítólag a szerb válogatott csatár is menne, klubja, a Juventus jelezte, hogy nem eladó.

Persze van az a pénz, amiért mégiscsak megenyhülnének a torinóiak, főleg, ha még a nemzetközi kupaszereplésről is lemaradnak. Vlahovic 2022 januárjában 80 millió euróért érkezett a Fiorentinától, ahol 2020-21-ben 40 meccsen 21 gólt szerzett, míg az előző szezonban 45 tétmérkőzésen 29-szer volt eredményes (igaz, ebből 24/20 még a firenzei időszakra esett.)

Az idei szezonban azért érzékelhető a visszaesés, 42 meccsen csupán 14-szer talált be.

Elégedettek vagyunk az általa tett erőfeszítésekkel, bár kétségtelen, hogy ennél is jobban futballozni. Ami a pletykáékat illeti, azok olyan dolgok, amelyeket nem tudunk kontrollálni. Az átigazolási piac még meg sem nyílt, de Dusan egyébként sem eladó

jelentette ki Francesco Calvo, a Juventus szakmai igazgatója.

Az angol sajtó szerint azonban komoly az érdeklődés és Vlahovic is szívesen távozna, pláne a Premier League-be. Az Arsenalnal kellene is, mert Mikel Arteta már jelezte, szüksége lenne támadóra a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplés sikere érdekében.

A Manchester United is új csatárt keres, Erik ten Hag listáján Vlahovic mellett ott van Victor Osimhen (Napoli) és Harry Kane (Tottenham) is.

A Chelsea-nél is potenciális célpont a szerb játékos, hiszen klasszikus 9-esre nagy szükség lenne. Pierre Emerick-Aubameyang nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, míg Romelu Lukaku az idei szezont kölcsönben az Internél töltötte, de kérdéses, hogy egyáltalán visszatérne-e Londonban.

Olvasói sztorik