Nemzetközi foci

Elfogyott a türelem, elvágta magát a klubnál a Manchester United támadója

Michael Regan / Getty Images
Michael Regan / Getty Images

Egybehangzó brit lapértesülések szerint Anthony Martialtól a nyáron megválna a Manchester United, noha a francia játékos szerződése 2024 nyaráig szól. Ahogy a The Sun fogalmaz, a türelem elfogyott a vezetőség és a szakmai stáb részéről, az utolsó csepp a pohárban pedig a Bournemouth elleni bajnokin történt incidens volt.

A United 1-0-s győzelmével véget ért bajnokin Erik ten Hag az 57. percben lecserélte Martialt, akinek a helyét Wout Weghorst vette át, mire a francia játékos az öltözőbe viharzott.

A 27 éves Martial ebben a szezonban egyetlen mérkőzést sem játszott végig. 27 találkozón lépett pályára, mind a 16 alkalommal lecserélték, mikor kezdett, 11-szer pedig a kispadról szállt be. Sérülések is hátráltatták, nyolc gólt szerzett összességében, amivel a harmadik a házi rangsorban.

Anthony Martialt még 2015-ben igazolta le a Manchester United az AS Monacótól, biztatóan is kezdett, rögtön az első szezonjában 17 gólig jutott. A legeredményesebb szezonja a 2019-2020-as volt, amikor összesen 23 alkalommal talált a kapuba. Az elmúlt három szezonja azonban felejthető, többször is kidőlt sérülés miatt, ebben az időszakban összesen jutott 16 gólig. A Sevillát is megjárta kölcsönben a 30-szoros francia válogatott játékos.

Olvasói sztorik