Nemzetközi foci

A PSG után az Arsenalt is elérte a Kim Kardashian-átok

RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Szombaton kikapott az Arsenal labdarúgócsapata a Nottingham Forest otthonában, ezzel eldőlt, hogy a Manchester City nyeri meg a Premier League 2022-23-as szezonját. A londoni szurkolók szerint nem csupán a játékosok hibásak, a Kim Kardashian-átok ellen nem lehetett mit tenni.

A babonás Arsenal-szurkolók szerint a kedvenceknek Kim Kardashian miatt nem sikerült megszerezniük a Premier League-trófeát. A csapat szombaton 1-0-ra kikapott Nottinghamben, így hiába reménykedett abban, hogy véget ér a 2004 óta tartó böjt, nem sikerült visszakapaszkodniuk az angol labdarúgás élére.

Pedig sokáig úgy tűnt, Mikel Arteta csapata révbe érhet: volt olyan pillanata a szezonnak, amikor már nyolcpontos előnnyel vezetett és összesen 248 napot töltött a tabella élén – ez a leghosszabb idő, amit egy együttes a csúcson töltött anélkül, hogy megnyerte volna a Premier League-et .

A visszaesés március közepén következett be, amikor a lisszaboni 2-2-es döntetlen után otthon 1-1-et játszott a Sportinggal, majd tizenegyesekkel kiesett az Európa Liga nyolcaddöntőjében. A drukkerek szerint ez amiatt következett be, hogy az amerikai modell, médiaszemélyiség és üzletasszony személyesen tiszteletét tette az Emirates Stadionban az ominózus kupavisszavágón.

Arteta tanítványai azóta tíz bajnoki közül mindössze négyszer nyertek, három döntetlen mellett háromszor kikaptak – ez az elveszített 15 pont pedig nagyon sokba került.

Az Arsenal bukása akkor kezdődött, amikor eljött az Emiratesbe – ezt sohasem bocsátom meg neked, Kim Kardashian

írta az egyik szurkoló.

Egy másik egyszerűbben fogalmazott: „Ez a Kardashian átok!”

Harmadik társuk szerint „a nő csak balszerencsét hoz, főleg azoknak a srácoknak, akikkel ő és a nővérei jártak. Sajnálom az Arsenal-szurkolókat.”

Kardashianra a párizsiak is megorroltak, a PSG ugyanis 715 napig őrizte hazai veretlenségét, míg nem március 19-én kikapott a Rennes-től – az amerikai pedig ugyancsak ott ült a lelátón.

És lehet valami az átokban, mert azóta a csapat négy meccset játszott, és a Lyontól, valamint a Lorient-től ugyancsak vereséget szenvedett a Parc des Princes-ben.

Olvasói sztorik