Nemzetközi foci

Több levegőt ad az új szponzori megállapodás a beteg Barcelonának

Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Sajtóértesülés szerint nagy segítséget kapott az FC Barcelona, amely a pénzügyi Fair Play szabályaival küzd, de így elhárulhat az akadálya annak, hogy a következő szezonra új játékosokat szerződtessen. A Mundo Deportivo értesülése szerint a katalán klub a Philips céggel állapodott meg, ennek értelmében a hollandok logója három évig szerepelhet a mezen.

Lehetőség van további két év hosszabbításra is, de ezek kívül esnek a Joan Laporta által elnökölt jelenlegi igazgatótanács mandátumán, azaz később kell majd tárgyalni róla.

A sportportál szerint a Philips harmincmillió eurót fizet a három évre (az elsőben nyolcat, a másodikban tizet, a harmadikban tizenkettőt), ehhez jöhetne további 26 millió (a negyedik évben tizenkettő, az ötödik évben tizennégy).

A katalánok a koronaválság óta pénzügyi problémákkal küszködnek, melyeket még mindig nem sikerült teljesen megoldani. A La Liga szerint a klubnak körülbelül 200 millió euróra van szüksége új játékosok regisztrálásához. A Sport.es szerint a klub már zöld utat kapott a La Ligától a következő szezon pénzügyi tervéhez – ezt hétfőn fogják hivatalosan is megerősíteni.

A Sport azt is megírta, hogy az edző Xavi négy játékosával közölte, hogy a továbbiakban nem számít rájuk, így Ferran Torres, Ansu Fati, Franck Kessié és Jordi Alba már szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel. 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik