Nemzetközi foci

„Szeretném, ha futballistának néznének” – nem érti rajongóit a bikinis képeket posztoló játékos

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Kicsit meghasonlott önmagával Alisha Lehmann, az Aston Villa női labdarúgócsapatának svájci válogatott csatára, aki közösségi oldalain gyakran poszton magáról látványos, olyakor fürdőruhás képeket, de közben nem érti, hogy a szurkolók és a rajongók miért nem a futballtudásáról beszélnek inkább.

A 24 éves játékos hatalmas rajongótábort gyűjtött össze az interneten, nem véletlenül tartják a világ egyik legnépszerűbb női labdarúgójának: az Instagramon 13 millió, a TikTokon 8,2 millió, a Twitteren 170 ezer követője akad.

„Sokszor mondják az emberek, hogy a nők nem tudnak futballozni, a konyhában lenne a helyük. Tudod, mit gondolok valójában? Nyilvánvalóan nem szép dolog ezt mondani, mert minden nap keményen edzünk, de ez a vélemény még több erőt ad” – mondta Lehmann.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alisha Lehmann (@alishalehmann7) által megosztott bejegyzés

„Rosszul érzem magam, amikor édesanyám elküldi nekem a véleményeket, miközben azt tanácsolom neki, ne olvassa el, én sohasem tenném. A gép mögül könnyű okoskodni, de nem hiszem, hogy akadnának olyanok, akik ezt szemtől szemben is meg mernék mondani.”

A növekvő rajongószám ellenére a svájci sztár hangsúlyozta, soha nem akart a közösségi média szenzációjává válni.

Azok, akik ismernek, mindig látják bennem a futballistát. Amikor a barátaimmal és a családommal vagyok, csak a labdarúgásról beszélek. Szeretném, ha mások is futballistának néznének.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alisha Lehmann (@alishalehmann7) által megosztott bejegyzés

A nyíltan biszexuális életet élő sportoló korábban válogatottbeli társával, Ramona Bachmannal járt, majd 2022-ig kapcsolatban állt az Aston Villa középpályásával, Douglas Luizzal.

A svájci nemzeti csapatban eddig 38 meccsen hét gólig jutott, és bízik abban, hogy a nyári világbajnokságon is fontos szerephez jut.

Olvasói sztorik