Nemzetközi foci

Guardiola: Szeretem, amikor De Bruynével üvöltözünk egymással

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Kevin de Bruyne a Manchester City egyik legpengésebb, legokosabb futballistája, akivel óriási élmény lehet együtt játszani, mert hihetetlen jól lát a pályán, és varázslatos passzokat tud adni.

A Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágóján érdekes jelenet játszódott le, Pep Guardiola, a City edzője azt üvöltötte játékosának, hogy passzolja le a labdát, és miután Éder Militao szerelte De Bruynét, a belga középpályás indulatosan azt kiabálta edzőjének, hogy „Kussolj!”.

A meccs hevében persze sok minden kicsúszik az ember száján, amit utólag, kissé lehiggadva már bán, és a felek között lezajlott szóváltás természetesen szóba került Guardiola pénteki sajtótájékoztatóján.

„Szeretem, amikor üvöltözünk egymással. Néha előfordul, hogy látványosra sikerül a vita, de szeretem ezt a fajta energiát. Nem ez volt az első alkalom, hogy lekiabálta a fejem, ha tudnák, hányszor megtette már ezt az edzőpályán! De erre szükségünk van, mert egy ilyen eset után ő lesz a legjobb” – magyarázta Guardiola.

Az egyébként már a meccsen is látszott, hogy nem volt komoly a vita, mivel Guardiola nagyon megölelgette De Bruynét, amikor lecserélte.

A City a Premier League hétvégi fordulójában a 11. helyezett Chelsea-t fogadja. A manchesteriek előnye négy pont a második Arsenal előtt, ami azt jelenti, hogy ha vasárnap nyert a City, akkor megvédi a címét a bajnokságban. Guardiola csapatának még a triplázásra is esélye van, mivel bejutott az FA Kupa és a BL döntőjébe is.

Olvasói sztorik