Maja Hitij / Getty Images
Nemzetközi foci

Berlinben már eldöntötték, mi lesz Dárdai Pál sorsa

Irtózatosan nehéz helyzetben várja a szezon utolsó két mérkőzését a Hertha Berlin, amely még úgy is kieshet egy fordulóval a zárás előtt, ha nyerne a hétvégén a Bochum ellen. Dárdai Pált kérték fel, hogy próbálja megmenteni a csapatot, a magyar szakemberrel eddig négy mérkőzésen egy győzelem és három vereség a mérleg, így nem sikerült elmozdulni az utolsó helyről, és az osztályozótól is öt pont a lemaradás.

Közben a német sajtó azt találgatja, hogy vajon mi lesz Dárdai sorsa a szezont követően. A Bild értesülései szerint a háttérben nagyban mennek az egyeztetések, és

a klubnál az a terv, hogy kiesés esetén is Dárdai maradjon a berliniek vezetőedzője, és ne térjen vissza az akadémiára, mint korábban.

Bár hivatalosan csak az idény végén döntenek majd az edzőkérdésről, a Bild szerint a klubvezetés azt szeretné, hogy a saját nevelésű fiatalokat előszeretettel bevető Dárdai Pál építse újra a Herthát a Bundesliga 2-ben.

A korábban a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő Dárdai Pál már kétszer mentette meg az első csapatot a kieséstől, sőt európai kupaporondig is vitte, amikor 2017-ben a hatodik helyen végeztek a berliniek az élvonalban. A Hertha 2013 óta megszakítás nélkül szerepel a Bundesligában, ez a sorozat szakadhat meg – igaz, már egy éve is csak osztályozón sikerült kiharcolni a bennmaradást.