Nemzetközi foci

Dárdai nem kímélte játékosait: Én ilyen csapattal még nem dolgoztam

Maja Hitij / Getty Images
Maja Hitij / Getty Images

Ugyan még két forduló hátra van a Bundesliga-szezonból, a Herthának nagyon nem kell matekoznia: a berlini csapatnak meg kell nyernie az utolsó két bajnokiját, és még akkor sem biztos, hogy bennmarad. Ha bármelyik meccsén pontokat veszít, akkor viszont biztosan kiesik.

Szombaton egy rivális, a jelenleg bennmaradást érő helyen álló Bochum látogat majd a fővárosba, a Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál ez előtt tartott sajtótájékoztatót, és mindamellett, hogy próbálta a pozitívumokra koncentrálni, arról is beszélt, hogy érthetetlen sokszor csapata hullámzó teljesítménye.

Nincs rendben, ha a szezon végén úgy kell beszélni a játékosokkal, hogy „kérlek, tegyél meg egy métert”. Lehet, hogy évekig hallgattak hasonló dolgokat, de ez nem járható út. Nem dolgoztam még olyan csapattal, ahol az akarat, a labdával való játék, lényegében az alapok eltűnnek menet közben. Két hete a Stuttgart ellen minden működött, legutóbb a Köln ellen ebből semmi sem látszott. Érthetetlen

mondta Dárdai a csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy alighanem azért is van ilyen nehéz helyzetben a Hertha.

Remélem tiszta lesz mindenkinek a hétvégén: ezt a meccset meg kell nyerni. A szurkolókért, és a természetesen a klub minden alkalmazottjáért.

De még az is lehet, hogy nyer a Hertha a hétvégén, de már most kiesik, ugyanis ha a Schalke megveri a Frankfurtot és a Stuttgart a Mainzot, a berliniek mindenképpen búcsúznak az élvonaltól.

Olvasói sztorik