Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Real Madrid ellen duplázó játékos nem hagyta magát a meccs utáni nyilatkozatában

Visionhaus/Getty Images
Visionhaus/Getty Images

A Manchester City szerda este lehengerlő játékkal 4-0-ra verte a címvédő Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Az első félidő hőse egyértelműen Bernardo Silva volt, aki okos helyezkedésének hála helyzetbe került és megszerezte a vezetést, sőt a hajrában fejjel is betalált. Mivel félidőben már 2-0-ra vezetett a City, térfélcsere után kényelmesen tartogathatta a labdát, ami egyébként is testhez áll a csapat számára. A szurkolók viszont azon pörögtek, hogy a 173 centis futballista épp fejjel vette be a kaput.

„Nagyszerű este ez nekünk, kitartók voltuk, fegyelmezettek és szenvedéllyel játszottunk. Nagyon boldog vagyok, hogy így tudtunk játszani a Real Madrid ellen. Az első meccsen nem voltam elégedett a teljesítményemmel, nem éreztem jól magam az után az este után, ezért mindenképp javítani akartam. Ma jobbnak kellett lennem a csapattársaimért, a szurkolókért, ezért mindent beleadtam. Örülök, hogy így sikerült segíteni a csapatnak”

– kezdte komolyan a mérkőzés utáni nyilatkozatát Silva.

Eközben azonban közbeszólt a riporter és megjegyezte, hogy még fejjel is betalált a Real Madridnak a támadó. A City játékosát alighanem számtalanszor érte már ez a kritika, mert mosolyogva rávágta a válaszát.

Alacsony vagyok, de nagyon jól fejelek!

Bernardo Silva egyébként pályafutása során 90 gólt szerzett, ebből mindössze nyolc volt fejes. A BL-ben harmadjára bólintott a kapuba és érdekesség, hogy mindegyik az egyenes kieséses szakaszban esett. A manchesteri űrfoci előtt a Bayern München elleni negyeddöntőben is remekelt hazai pályán, akkor Erling Haaland ívelését fejelte a hosszú fölsőbe.

Az első BL-fejes pedig a Borussia Mönchengladbach ellen esett a 2021-es nyolcaddöntőben, a németországi meccsen ő szerzett vezetést a Manchester Citynek.

A Premier League-ben kétszer, az AS Monaco játékosaként pedig a Ligue 1-ben háromszor volt fejjel eredményes.

Olvasói sztorik