Nemzetközi foci

Klopp bocsánatot kért a bírózás miatt, de eltiltották

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP
Nem úszta meg heves viselkedését Jürgen Klopp, az FC Liverpool labdarúgócsapatának edzője, aki az április 30-i, Tottenham elleni 4-3-as győzelmet követően komoly kritikával illette Paul Tierney játékvezetőt.

„Nem igazán tudom, mi a baja velünk ennek az embernek” – fakadt a meccset követő sajtótájékoztatón, számon kérve többek között egy elmaradt büntetőt.

Az angol szövetség (FA) által felkért független bizottság csütörtökön úgy döntött, Klopp kétmeccses eltiltást érdemel, amelyek közül az első életbe is lép (azaz a német menedzser kihagyja a vasárnapi, Aston Villa elleni hazai bajnokit), ugyanakkor a másodikat a 2023–2024-es szezon végéig felfüggesztik.

Emellett 75 ezer angol font pénzbüntetést is kapott.

A Liverpool három nappal a mérkőzés után levelet küldött az FA-nek, amelyben arra utalt, hogy az érzelmek felerősödtek a feszült összecsapás során, és ugyan Kloppnak nem állt szándékában megkérdőjelezni Tierney feddhetetlenségét, a játékvezető számos megkérdőjelezhető döntést hozott.

Az FA azonban azt mondta, hogy a megjegyzések különösen súlyos példái a helytelen magatartásnak, amelyhez társult Klopp negyedik játékvezetővel szembeni rendkívül agresszív viselkedése is

A liverpooli menedzser később elnézést kért, azt mondta, a mérkőzés után használt szavak nem voltak helyénvalóak, de mentségére szóljon, hogy az érzelmek vezérelték.

Olvasói sztorik