Nemzetközi foci

Életre szóló leckét kapott a pontrúgáshoz felrohanó kapus

Nem akármilyen góllal dőlt el a mexikói másodosztály (Liga de Expansión MX) rájátszásának elődöntője, az Atlético Morelia és a Celaya párharca.

A két csapat első összecsapása 1-1-es döntetlennel végződött, és a visszavágón a Celaya hazai pályán úgy tűnt, gyorsan eldönti a meccset. Előbb a 17. percben emberelőnybe került, majd a 30. percben a vezetést is megszerezte Amazry Escoto révén.

Az Atlético Morelia azonban a 46. percben José Alonso góljával egyenlített (1-1), majd Roger Hernandez piros lapjával a létszámok is kiegyenlítődtek. Sőt, pár perc múlva Jonny Uchuari révén már a vendégeknél volt az előny (1-2).

A Celaya mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, a ráadásban egy szabadrúgáshoz még Guillermo Allison kapus is előrement, de fejesét könnyedén védte kollégája. De Santiago Ramírez ennél is többet tett, nagyszerű helyzetfelismeréssel kézből az ellenfél kapuját vette célba, és hatalmas kirúgása be is akadt – beállítva az 1-3-as végeredményt.

Persze nem ért még véget a mérkőzés, némi botrány után a játékvezető még három játékost kiállított, de ez már semmin sem változtatott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik