Nemzetközi foci

Sejtelmes nyilatkozatot adott Szoboszlai a győztes gólja után

Ulrik Pedersen / DeFodi Images via Getty Images
Ulrik Pedersen / DeFodi Images via Getty Images

Willi Orbán és Szoboszlai Dominik szállították a Lipcse góljait a Werder Bremen elleni bajnokin, utóbbi a 96. percben szerezte a győztes találatot a 2-1-re megnyert mérkőzésen. Így aztán a Leipzig két fordulóval a szezon vége előtt a harmadik helyen áll és négy pont előnyben van az ötödik Freiburg előtt, azaz saját kezében van a sorsa a Bajnokok Ligája-indulást illetően – a Bundesligából az első négy hely kvalifikál a BL-re.

A meccset követően az érthetően boldog Szoboszlait a Bild az átigazolási pletykákról faggatta, a magyar válogatott csapatkapitányát ugyanis rendre hírbe hozzák más csapatokkal, legutóbb a Newcastle Uniteddel. A 22 éves labdarúgó azt felelte, nem foglalkozik a szóbeszédekkel, majd amikor felvetették neki, hogy akkor ez azt jelenti, hogy akkor biztosan marad, így felelt:

Nem ezt mondtam. Ami biztos, hogy van még három meccsem a Lipcsével, szeretnék bejutni a Bajnokok Ligájába, megnyerni a második kupámat a csapattal. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a nyár

– válaszolta Szoboszlai, ami után csak felerősödtek a pletykák a német sajtóban.

A Leipzigtől a nyáron már biztosan távozik Christopher Nkunku (Chelsea) és Konrad Laimer (Bayern München), de a német lapok szerint Dani Olmo eligazolása sem kizárt. A klub sportigazgatója, Max Eberl ugyanakkor nem akart további találgatásokba bocsátkozni.

Sok találgatás megy a játékosainkkal kapcsolatban, de most a legfontosabb, hogy mindenki a feladatára koncentráljon, azaz a BL-be jutásra. Nincs most itt az ideje a jövőn gondolkodni.

Szoboszlai Dominik szerződése egyébként 2026-ig szól Lipcsében.

Olvasói sztorik