Nemzetközi foci

Látványos gólokkal gázolta el ellenfelét a Liverpool

Michael Regan / Getty Images
Michael Regan / Getty Images

Nem tett le a Liverpool arról, hogy a következő szezonban is a Bajnokok Ligájában szerepeljen, 3-0-ra nyert a Leicester City otthonában, és így egy pontra megközelítette a Newcastle-t és a Manchester Unitedet, igaz egy meccsel többet játszott két riválisánál. A Leicester a vereségével az utolsó előtti, kiesőhelyen áll.

Jól kezdett a Leicester, a 12. percben Vardy előtt adódott lehetőség, de Alisson védett. Ezt az elszalasztott lehetőséget később nagyobb bánhatta a házigazda, ugyanis Curtis Jones a 33., majd a 36. percben is betalált, mind a kétszer Mohamed Szalah passzából. A másodiknál vizsgálódott a VAR, és elsőre a közvetítésben rossz helyre sikerült behúzni a lest jelző vonalat, de aztán a visszajátszások alapján úgy tűnt, hogy belógott a védő sarka, így az egyiptomi tökéletes ütemben játszotta meg Jonest, aki remek gólt szerzett.

A második félidő elején is a Leicesteré volt az első lövés, ez talpra is ugrasztotta a hazai közönséget, akik nagy szurkolásba kezdtek. A lendület viszont nem tartott sokáig, a 71. percben ráadásul Trent Alexander-Arnold kiváló szabadrúgásból talélt be – Szalahnak itt is be lehetett vésni egy asszisztot, ami már a tizedik volt tőle a bajnoki szezonban.

Egymást követő hetedik bajnoki győzelmével a Liverpool izgalmassá teszi még a BL-csatát (és már legalább Európa Liga-induló), míg a Leicester maradt a 19., két pontra van elmaradva a már bennmaradást érő helyen álló Everton mögött.

Olvasói sztorik