Nemzetközi foci

Haalandot öt éve felkínálták a ManUnitednek, csak nem kellett

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP

Váratlan kijelentéssel rukkolt elő Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United korábbi klasszis csatára és egykori menedzsere, aki bírálta a klubot, amiért nem fogadta meg a tanácsát, hogy 2018-ban szerződtesse Erling Haalandot.

A 22 éves norvég támadó már 17 évesen óriási tehetségnek számított, a Molde csapatánál 2017-18-ban 39 bajnokin 14 gólig jutott, edzője pedig Solskjaer volt, aki megpróbálta beprotezsálni őt a Manchester Unitedhez.

Azért vettem fel a kapcsolatot a Uniteddel, mert volt egy tehetséges csatárunk. De sajnos nem hallgattak rám. Négymillió fontot kértünk volna érte, de nem kellett

– mondta Solskjaer.

Így aztán Haaland a Salzburghoz került, ahol 27 tétmérkőzésen 29 gólig jutott, a Borussia Dortmundnál sem tétlenkedett (89/86), míg a Manchester Citynél a jelenlegi szezonban 48 meccsen 52 találatnál tart (a bajnokságban 33 mérkőzésen 36 gól a mérlege).

Solskjaer a ManUnited tulajdonosáról, a Glazer családról is megosztott nem túl hízelgő véleményét. Szerinte a tulajdonosok elhanyagolták a klubot, az Old Traffordot és az edzőpályákat, ezért fel kell gyorsítani a klub esetleges eladását.

Kapcsolódó
Gündogan megmutatta, miért fog majd nagyon hiányozni a Citynek
Egyelőre nem reagált a szerződéshosszabbításra a német középpályás.
Olvasói sztorik