Nemzetközi foci

„Ezekkel az értékekkel nem jutsz messzire a Bundesligában” – Dárdai nem kímélte a csapatát a kölni zakó után

Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Pál vezetőedző szerint mentalitásbeli problémái vannak a Hertha BSC labdarúgóinak, ez is hozzájárult, hogy 5-2-re kikaptak az 1. FC Köln otthonában a Bundesliga 32. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Hogy lehet, hogy ennek a csapatnak nem sikerült kétszer egymás után nyernie az egész szezonban? Óriási mentalitásbeli problémákkal küzdünk. Ezen változtatnunk kell, de nehéz lesz

– nyilatkozta dühösen a magyar edző, akinek csapata továbbra is sereghajtó az élvonalban, és egyre kilátástalanabb helyzetben van a bennmaradás szempontjából.

Dárdai hozzátette, a pénteki ellenfelük már a meccs előtt is fölényben volt, mert futballistái jobb fizikális állapotban vannak.

„Nem vagyunk atletikus csapat, ezért csak együtt tudunk védekezni és labdát szerezni. A fiúknak ezt meg kell érteniük. Túlságosan lassúak az ellentámadásaink, és amikor a Köln fokozta a tempót, hatalmas hátrányba kerültünk” – magyarázta.

A szakvezető elismerte, semmi nem történt a meccsen, amire ne számítottak volna, hiszen felkészültek a hazaiak játékából, de futballistái nem tudtak megbirkózni a feladattal, a Köln például majdnem kétszer annyi párharcot nyert a levegőben, mint a Hertha (33-18).

Ezekkel az értékekkel nem jutsz messzire a Bundesligában, tehát nem kell többé a reményről beszélnünk

– fűzte hozzá Dárdai.

Az újabb vereség ellenére a jövő szombati, Bochum elleni meccs előtt a fővárosiaknak még van matematikai esélyük a bennmaradás kiharcolására. A magyar tréner azt mondta, a jövő heti edzéseken ismét a védekezésre helyezik a hangsúlyt, mert Kölnben nyoma sem volt a védelem stabilitásának.

„Az én hibám, hogy ezen a héten leginkább a támadásokkal voltunk elfoglalva”.

Olvasói sztorik