Nemzetközi foci

A Bayern egy hatost vágott a Schalkénak, Schäferék közelítenek a BL-hez

Tobias SCHWARZ / AFP
Tobias SCHWARZ / AFP

A Schalke elleni 6-0-s győzelemmel került közelebb a bajnoki címvédéshez a Bayern München.

A zsinórban tizenegyedik bajnoki címére hajtó csapat a 21. percben szerzett vezetést Thomas Müller révén, majd nyolc perccel később Kimmich büntetőből duplázta meg az előnyt. A második félidőben sem vett vissza az éllovas, amelyben Gnabry duplázott, és betalált még a 18 éves francia Tel, valamint a korábban a kevés játéklehetőség miatt reklamáló Mazraui is.

A Schalke számára a Münchenben beszedett hatos mellett az is fájhat, hogy osztályozós helyre csúszott vissza, mivel a Bochum 3-2-re verte az Augsburgot.

A játéknap magyar érdekeltségű rangadóján a Schäfer Andrással felálló Union Berlin 4-2-re nyert otthon Sallai Roland csapata, a Freiburg ellen.

Az Union ezzel nagy lépést tett a Bajnokok Ligája-indulás felé, ugyanis két fordulóval a vége előtt három ponttal előzi meg a jelenleg ötödik Freiburgot, a negyedik helyre visszacsúszó, három magyart, Szoboszlai Dominiket, Willi Orbánt és a jelenleg sérült Gulácsi Pétert foglalkoztató Leipzig pedig csak vasárnap lép pályára.

A hazaiaknál a sérüléséből nemrég visszatért Schäfer január óta először volt a kezdőcsapat tagja, a túloldalon Sallai Roland visszakerült a keretbe – az előző fordulóban a Leipzig elleni találkozóról edzői döntés miatt hiányzott –, és a 32. percben került csereként a pályára.

A találkozón a fővárosiak az első félidőben 3-0-s előnybe kerültek a két gólt és egy gólpasszt jegyző Sheeraldo Becker vezetésével. A Freiburg a második félidőben ugyan 3-2-re felzárkózott – a második gól előtt Sallai harcolta ki a tizenegyest –, ám a téli átigazolási szezonban a Ferencvárostól szerződtetett Aissa Laidouni pályafutása első Bundesliga-góljával eldöntötte a három pont sorsát.

Az Union ezzel 17. győzelmét aratta az idényben és 59 pontja van, mindkettő klubrekord, mint ahogyan a hazai környezetben immáron 22 mérkőzés óta tartó bajnoki veretlenség is.

Bundesliga, 32. forduló:

Bayern München – Schalke 04 6-0 (2-0)
Eintracht Frankfurt – FSV Mainz 05 3-0 (2-0)
Union Berlin – SC Freiburg 4-2 (3-0)
VfL Bochum – FC Augsburg 3-2 (1-1)
VfL Wolfsburg – TSG 1899 Hoffenheim 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik