Nemzetközi foci

Igazi sztáredzőt kap az uruguayi futballválogatott

Jon Super / AFP
Jon Super / AFP
Állítólag három hónapos tárgyalássorozat végén végre révbe ért az Uruguayi Labdarúgó Szövetség, és megállapodott az új szövetségi kapitánnyal, Marcelo Bielsával.

A 67 éves szakember érkezéséről hetekkel korábban már írt a sajtó, ezúttal azonban Jorge Casales, az uruguayi szövetség végrehajtó bizottságának tagja elmondta, hogy a Leeds United korábbi menedzsere a 2026-os világbajnokságig elkötelezte magát.,

Már csupán az aláírása hiányzik

mondta Casales, hozzátéve, hogy Bielsa napokon belül Montevideóba várható. Új állomáshelyén az első meccsei valószínűleg júniusban lesznek, amikor is Uruguay Nicaragua és Kuba ellen játszik felkészülési mérkőzéseket . A világbajnoki selejtezők szeptemberben kezdődnek.

Bielsa eddig sok helyen dolgozott, a Newell’s Old Boys és a Vélez Sarsfield csapataival argentin bajnok volt, a válogatottat 2004-ben Copa América-döntőt játszott és olimpiát nyert.

A spanyol Athletic Bilbaóval bejutott az Európa Liga és a Király Kupa döntőjébe, legutóbb pedig 2020-ban a Leeds Unitedet vezette az angol élvonalba. Ez volt eddigi utolsó munkája, onnan február végén távozott.

Bielsa sohasem volt könnyű eset: 2016 júliusában mindössze két napig irányította a Laziót, majd 2017-ben fél évet és 19 meccset töltött a Lille edzőjeként.

Közben pedig Pep Guardiolától Mauricio Pochettinón át Diego Simeonéig napjaink legismertebb edzői őt tartják az egyik legnagyobb hatású szakembernek.

Olvasói sztorik