Mustafa Ozer / AFP
Nemzetközi foci

„Az elmúlt négy év maga volt a horror” – november óta józan a válogatott csatár

Dawid Janczyk ugyan még csak 35 éves, ám már évek óta lengyel amatőr csapatokban játszik. A Legia Varsóval 2006-ban bajnok csatár, aki ötször a lengyel válogatottban is játszott azonban nem bánja, hogy így alakult a karrierje, sőt egy interjúban azt mondta, bár csak heti három közös edzése van csapatának, Arkadiusz Paluch olyan tréningeket vezényel nekik, mintha profik lennének. Jönnek is tőle a gólok a meccseken, de történt egy fontosabb dolog is az életében, pár hónapja le tudott állni az alkohollal.

November óta nem ittam. Olyan, mintha egy nagyon hosszú és sötét alagútból jöttem volna ki. Az elmúlt négy év horror volt, igazi rémálom.

Most viszont tudok lelkesedni az apróságokért, minthogy például nem vagyok másnapos, amikor felkelek, hogy dolgozom, edzek. Hogy meglátogatom a lányaimat és végre ismét normális a kapcsolatom velük. Mi kell több?” – mondta az interjúban Janczyk, aki szerinte pályafutása során sokszor érezte úgy, hogy egyedül maradt, mostani csapatánál viszont sokan segítik, ő maga lefogyott öt kilót, és most azon van, hogy feljuttassa csapatát a területi bajnokságba.

A csatár karrierje során megfordult egyébként Oroszországban és Belgiumban is, a CSZKA Moszkvával például nyert két Orosz Kupát, három mérkőzésen pedig a Bajnokok Ligájában is pályára lépett. A lengyel nemzeti csapatban 2008-ban debütált, három felkészülési mérkőzés és két vb-selejtezős találkozó jutott neki.

Olvasói sztorik