Nemzetközi foci

Dárdai Pál: Pénzünk nincs, de nagy szívünk van!

Maja Hitij/Getty Images
Maja Hitij/Getty Images

A berlini hagyományoknak megfelelően Dárdai Pál a Hertha aktuális mérkőzése előtt két nappal adott sajtótájékoztatót.

A Köln elleni pénteki bajnoki kapcsán elmondta, hogy minden játékosa tudott edzeni és szinte mindenki bevethető. A Stuttgart elleni 2-1-es győzelem után megnőtt a csapat önbizalma, a korábban kijelölt négy mérkőzésen szerzett négy győzelem pedig továbbra is a focisták szeme előtt lebeg.

„Azzal, hogy nyertünk egy meccset, nem lehetünk elégedettek. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, a kiesés elkerüléséhez győzelmi sorozatra van szükség. Amíg van esély, addig harcolunk! Ha Kölnben ugyanaz az elszántsággal, egységesen lépünk pályára, mint a Stuttgart ellen, akkor meglepetést okozhatunk”

– mondta Dárdai.

Egy kérdés erejéig a klub pénzügyi helyzetét is firtatta egy újságíró, erre viszont a magyar vezetőedző karakán választ adott.

Pénzünk nincs, de nagy szívünk van! Nem foglalkozunk a múlttal, nekünk az a feladatunk, hogy az élvonbalban tartsuk a Herthát!

A Hertha 25 ponttal sereghajtó a Bundesligában, de csak három pont a lemaradása az osztályozós helyen álló Stuttgarttal szemben, a biztos bentmaradó helyen álló Schalke pedig 30 pontot gyűjtött. A Köln után a másik közvetlen rivális Bochummal találkozik, vagyis még kiharcolhatja az élvonalbeli tagságot.

Olvasói sztorik