Nemzetközi foci

„Még életben vagyunk!” – Dárdai elárulta a Hertha győztes trükkjét

Maja Hitij / Getty Images
Maja Hitij / Getty Images

Fontos győzelmet aratott a Hertha BSC a közvetlen rivális Stuttgart elleni a Bundesliga legutóbbi fordulójában, és ugyan az utolsó helyen maradt, kihasználta a többiek botlását és három pontot faragott a hátrányából.  A csereként beállt Maximilian Mittelstadt nem is nagyon akarta leplezni lelkesedését.

Még életben vagyunk és számolni kell velünk! Hiszünk a bennmaradásban

– lelkendezett a középpályás.

A Köln elleni, pénteki bajnokin derül ki, sikerül-e tartani a lendületet, Dárdai Pál pedig elárulta, mivel készülnek az újabb kulcsfontosságú összecsapásra.

A kontrákon dolgozunk majd egész héten, hogy minél jobban mattolni tudjuk az ellenfelet. Túl sok lehetőséget szalasztottunk el, hogy korábban lezárjuk a Stuttgart elleni meccset

mondta a bz-berlin.de cikke szerint Dárdai Pál.

A berlini lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a Hertha mindkét gólját pontrúgásból szerezte, és hogy ez nagyon hasonlít arra, ahogyan tavaly bennmaradt a csapat a Bundesligában. Akkor Felix Magath irányításával menekült meg a klub, a Hamburg elleni osztályozón pedig egy szöglet utáni fejes, valamint egy szabadrúgás hozta meg a sikert.

Két hete nagyon következetesen és keményen dolgozunk ezen. Csakis így maradhatsz a bajnokságban

– mondta Dárdai azzal kapcsolatban, hogyan alapozták meg a Stuttgart elleni sikert.

A Hertha BSC a legutóbbi győzelme ellenére is még három pontra van az osztályozótól és ötre a biztos bennmaradást érő 15. helytől. Legutóbbi egyébként bő egy éve, 2022 áprilisában tudott két egymást követő bajnokit megnyerni a Berlin.

Olvasói sztorik