Nemzetközi foci

Olyan gólokat lőtt a kiesés elől menekülő csapat, hogy mindenki a szemét dörzsölte

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

Az Everton 5-1-re győzött a Brighton vendégeként, és ezzel elmozdult a kiesőhelyről a Premier League-ben.

Mindössze 34 másodperc telt el a meccsből, amikor már vezetett az Everton, Iwobi indítása után Calvert-Lewin gyönyörű átvétellel került helyzeti előnybe, a beadását pedig Doucouré passzolta be.

A korai gól után bátran kontrázhatott az Everton, és egy gyors ellentámadásból jött a második liverpooli gól is, McNeil beadását ismét Doucouré vágta be kapásból.

Ez volt az a meccs, ahol az Evertonnak minden bejött, a harmadik gólban vastagon benne volt Steele, a Brighton kapusa, aki McNeil belőtt labdájára suta mozdulattal reagált, így a lábáról a hálóba pattant.

McNeil már két gólban szerepet vállalt, így nagyon megérdemelte, hogy ő is lőjön egyet, és meg kell hagyni, megadta a módját: egy elrontott Brighton-szöglet után indult a kontra, Iwobi passza után pedig McNeil egy lövőcsellel a kapust és a védőt is elfektette, majd a gólvonalig vitte a labdát.Mac Allister mázlis góljával (a kapufáról pattant a földön fekvő argentinra a labda, onnan pedig a gólvonal mögé) a Brightonnak legalább a szépítés összejött, de a mezőny legjobbja, McNeil a hosszabbításban visszaállította a négygólos különbséget, hatalmas sprintet kivágva beért a 16-oson belülre, majd nagy erővel a rövid felsőbe tüzelt. Utána meg a Brighton-drukkerek előtt ünnepelt, ami nem volt elegáns, de valószínűleg ekkora tudasult benne, hogy ezzel a nagy győzelemmel az Everton elmozdult a kiesőhelyről.

A meccs góljait itt lehet megnézni.

A másik két hétfői meccsen sem spóroltak a gólokkal, a Fulham-Leicester találkozón nyolc, a Nottingham-Southampton mérkőzésen hét gólt láthattak a nézők.

Az eredmények azt jelentik, hogy az Everton mellett a Nottingham sincs kiesőhelyen, a Leicester viszont jelen állás szerint kiesne, a Soton helyzete pedig egyre reménytelenebb.

Premier League, 35. forduló:

Fulham – Leicester City 5-3 (3-0)
Brighton – Everton 1-5 (0-3)
Nottingham Forest – Southampton 4-3 (3-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik