Paul ELLIS / AFP
Nemzetközi foci bajnokok ligája

Rooney: A Manchester City el fogja söpörni a Realt

Ahogy az előző idényben, úgy most is a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkozik egymással a Manchester City és a Real Madrid.

Tavaly a City otthon 4-3-ra nyert, majd idegenben is vezetett, szinte már a döntőben érezhette magát, de a visszavágó rendes játékidejének a végén Rodrygo kétszer is betalált, hosszabbításra mentve a párharcot, amelyet végül Karim Benzema tizenegyese döntött el a Real javára.

Az angol válogatott korábbi gólrekorderének, a Manchester Uniteddel 2008-ban BL-t nyerő Wayne Rooney-nek a mostani párharccal kapcsolatban az a megérzése, hogy a City el fogja söpörni a Realt.

„Lehet, hogy tévedek, és az eredmény mást mutat majd, de a City jelenleg más szintet képvisel. Persze sosem lehet leírni egy olyan rutinos, és komoly történelemmel bíró csapatot, mint a Real, de nem fogadnék a spanyolokra, mert ez a City éve. Az idény eleje óta az volt az érzésem, hogy ez lesz az az év, amikor Pep Guardiola végre meghódítja Európát a Cityvel, és az elmúlt hónapokban mutatott játék, valamint az, ahogy a csapat a legfontosabb időszakban érte el a csúcsformáját, csak ráerősített a megérzésemre” – írta Rooney a The Timesban vezetett rovatában.

Szerinte a tavalyi párharchoz képest idén a legnagyobb változást Erling Haaland személye adja.

„Idén a Real nem játszhat ugyanúgy, mert Haaland révén a Citynek már van olyan játékosa, akivel eredményesen végig tudja vinni a kontrákat. Éder Militao eltiltás miatt nem játszhat az első meccsen, így minden bizonnyal Antonio Rüdigernek kell megfékeznie a norvég csatárt. Ő igazán jó az egy az egy elleni párharcokban, és az a típus, akit nem nyom össze a tét, de kétlem, hogy elbírna Haalanddal, aki erős, gyors, és nagyon jól helyezkedik a 16-oson belül”.

A párharc első meccsét kedd este 21 órától rendezik Madridban.