Nemzetközi foci

Guardiola Haaland döntése miatt dühöngött a City meccsén

Martin Rickett / PA Images via Getty Images
Martin Rickett / PA Images via Getty Images

Bármi is lesz a Newcastle-Arsenal angol bajnoki vége, a Manchester City az élen zárja a fordulót, miután 2-1-re legyőzte a napokban edzőváltáson átesett Leeds Unitedet. A manchesteriek mindkét gólját Ilkay Gündogan szerezte, akinek a lábában volt a mesterhármast jelentő találat is, azonban a 84. percben kihagyott egy tizenegyes, a rivális pedig pillanatokkal később szépített.

Ezen volt kiakadva már a meccs közben is Pep Guardiola, aki hosszabban is beszélt az esetről a meccs után.

A katalán edzőnek az volt a baja, hogy eredetileg Erling Haaland volt kijelölve a tizenegyesekre. A góljaival Premier League-rekordot döntő norvég azonban átadta a lehetőséget a csapatkapitánynak.

Man City VS Leeds – Pep Guardiola reaction after Haaland gives the penalty to Gundogan to take, and he misses.
by u/Sal21G in soccer

„Ha Gündo gólt szerez és megvan a tripla, mindenki azt mondta volna, rendben van. De akit kijelölnek, annak kell lőnie. 2-0 volt az állás, a feladatunkat még el kell végezni, ezt senki sem felejtheti el” – mondta Guardiola, aki a sajtótájékoztatóra már megenyhült és azt emelte ki, hogy Haaland hiába egy gólgép, képes ilyen helyzetben a csapattársát előtérbe helyezni és ez pozitív dolog. De azért hozzátette, különösen az angol élvonalban nincs lefutva egy meccs 2-0-nál, így szeretné, ha a jövőben a tizenegyesre kijelölt játékosa végezné el a tizenegyest.

Olvasói sztorik