Nemzetközi foci

Dárdai tanácsa a játékosainak: Fiúk, ne szarjátok össze magatokat, focizzatok!

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Négy mérkőzés, négy győzelem

– ezt a magabiztos célt tűzte ki célul Dárdai Pál, a Hertha BSC szezon végéig megbízott vezetőedzője csapatának. Ebből az első lépést sikerrel teljesítették a berliniek, akik hazai pályán verték 2-1-re a kupaelődöntős Stuttgartot, és ugyan még így is utolsó a Hertha, de három pontra megközelítette az osztályozós 16. helyet, amin épp a legyőzött VfB áll.

A győztes gólt Florian Niederlechner szerezte a 45. percben, a találkozót követően pedig elárulta, mit mondott nekik a korábbi magyar szövetségi kapitány az öltözőben a kezdés előtt.

Azt mondta: fiúk, ne szarjátok össze magatokat! Menjetek ki és focizzatok, nincs veszítenivalónk.

Dárdai maga úgy nyilatkozott a meccset követően, hogy tökéletes volt a játéknap a számukra, de tudják, hogy még komoly munka vár rájuk. Rögtön a következő fordulóban, a Köln ellen, nem is számolgatnak, majd azt az eredményt követően ismét ránéznek a tabellára, hol is állnak.

A szurkolók egyébként a meccs nagy részében maximálisan támogatták a csapatot, ugyanakkor a második félidő elején a feltartottak egy feliratot, amivel az új tulajdonosi körrel szemben tiltakoztak. A 777 Partners idén márciusban szerzett többségi tulajdont a berlini klubban, a következő két évben a hírek szerint 100 millió eurót akarnak invesztálni a csapatba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik