Nemzetközi foci

Rendhagyó győztes gólt szerzett a Juve 19 éves játékosa

Emilio Andreoli / Getty Images
Emilio Andreoli / Getty Images

A Juventus a rivális Atalanta otthonában aratott 2-0-s győzelemmel kihasználta, hogy a Lazio kikapott a fordulóban és fellépett a második helyre. A torinóiak győztes gólját a 19 éves Samuel Iling-Junior szerezte az 56. percben, Dusan Vlahovic pedig a ráadásban zárt le minden kérdést.

Ahhoz képest, hogy nem volt eseménytelen az első félidő (Di María mellé lőtt egy ziccert, míg az Atalanta egy alkalommal eltalálta a kapufát), összességében nulla kaput eltaláló lövést rögzítettek a statisztikák (a kapufa ugye nem számít annak). A fordulás után aztán a Juve került előnybe némiképp szerencsés módon, a labda a tizenhatoson belül flipperezett, amikor a második hullámban érkező Iling-Junior tökéletes ütemben talált el azt és a léc segítségével a kapuba lőtt.

Az utolsó negyedóra felé közelítve két komolyabb lehetősége is volt a hazai csapatnak, ám Muriel a kapu mellé tüzelt, míg Koopmeiners lövését magabiztosan hárította Szczesny. Akadt még a Juventus előtt is lehetőség, hogy lezárja a meccset, illetve az Atalantának volt még egy kapufája a lefújás előtt. Aztán a legvégén egy kontrát végigvitt a Juventus, a csereként beállt Vlahovic pedig szép lövéssel állította be a 0-2-es végeredményt.

A Juventus, amelytől a szezon közben levontak 15 pontot, amit fellebbezést követően visszakapott, négy fordulóval a szezon vége előtt kétpontos előnyben van a harmadik Lazio előtt, míg az ötödik AC Milannal szemben öt pont a fórja. Mivel a Napoli a hét közben megnyerte a bajnokságot, így már csak három Bajnokok Ligája-hely kiadó a Serie A-ban. Az Atalantának duplán fájhat ez a vereség, öt ponttal lemaradt ugyanis a fordulóban győztes, negyedik helyen álló Intertől.

A már bajnok Napoli 1-0-ra legyőzte a vendég Fiorentinát. A hazaiak győzelmet érő gólja tizenegyesből született a 72. percben Victor Osimhen révén, aki a 48.-ban kihagyott egy büntetőt.

Serie A, 34. forduló

Napoli-Fiorentina 1-0 (0-0)
Atalanta-Juventus 0-2 (0-0)
Torino-Monza 1-1 (0-0)

Olvasói sztorik