Nemzetközi foci

„Vagyok olyan jó, mint Guardiola és Klopp” – nehéz lenne hangzatosabb nyilatkozattal bemutatkozni

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egészen szürreális, ami a Leeds Unitednél zajlik, a kiesés ellen menekülő csapat ugyanis már a negyedik edzőjénél tart a szezonban. A csapat még épphogy a vonal felett van jobb gólkülönbségének köszönhetően, de azonos pontszámmal áll a Nottingham Foresttel, és mindössze eggyel előzi csak az utolsó előtti Evertont.

Az utolsó négy bajnokira azt a Sam Allardyce-t kérte fel a vezetőség, akinek nagy tapasztalata van már abban, hogyan tartson bent egy csapatot a Premier League-ben, megmutatta ezt már a Bolton, a Blackburn, a Sunderland és a Crystal Palace menedzsereként is. Legutóbbi állomáshelyén, a West Bromnál már nem sikerült ez a bravúr, és ottani távozása, azaz 2021 júniusa óta először vállalt munkát.

A bemutatkozó sajtótájékoztatóján pedig rögtön sikerült olyan nyilatkozatot adnia, amit fel is kapott a sportsajtó, de a szurkolók sem hagyták szó nélkül, milliós nézettséget és kommentáradatot okozott a szavaival.

„68 éves vagyok, talán túl sokan gondolják azt, hogy már öreg és elavult. De ez messze van az igazságtól. Senki nincs előttem, ami a labdarúgást illeti. Sem Guardiola, sem Klopp, sem Arteta. Azt nem mondom, hogy jobb vagyok náluk, de vagyok olyan jó, mint ők” – mondta Allardyce, aki egy mérkőzés erejéig angol kapitány is volt, ám hűtlen kezelés gyanúja miatt végül távozott a posztról.

Sam Allardyce egyébként még a kétezres években, amikor kinevezték a Boltonhoz az újító edzők egyike volt, és már akkoriban adatelemzéseket végzett stábjával a meccsek előtt. Idővel aztán leegyszerűsítette aktuális csapata játékát hosszú labdákra és kontrákra, bár ő ezt kikérte magának többször is.

Akárhogy is, rögtön bizonyíthat, mert a Leeds következő meccse az élen álló Manchester City ellen lesz. A folytatásban aztán a Newcastle United, a West Ham és a Tottenham következik, azaz kemény sorsolása van a Leedsnek, amely a legutóbbi tíz bajnokijából hatot is elveszített.

Olvasói sztorik