Nemzetközi foci

Futballistából drogbáró lett, hat év börtönt kapott

BORIS HORVAT / AFP
BORIS HORVAT / AFP
Sergio Contreras Pardo – művészenevén Koke – bűnösnek vallotta magát egy kábítószerbanda vezetése vádjában, így a Málaga, a Marseille és a Sporting egykori labdarúgója a következő hat évet börtönben tölti majd.

Koke – nem összetévesztendő az Atlético Madrid 70-szeres válogatott középpályásával – a Málaga csapatában nevelkedett, 20 éve mutatkozhatott be a La Ligában, de nem igazán tudta megvetni a lábát a hazai élvonalban, helyette igazi világvándor lett.

A francia Marseille-jel 2005-ben Intertotó-kupát nyert, 2006-ban kupadöntőt játszott, szerzett két görög ezüstérmet az Arisszal (2008, 2010) és nyert Azeri Kupát az FK Bakuval (2012). Emellett szerepelt többek között a portugál Sporting, az amerikai Houston Dynamo és a német Jahn Regensburg csapataiban is, végül 2016-ban, az Ariszból vonult vissza.

A futball azonban nem lehetett a legjobb üzlet számára, legalábbis talált sokkal kedvezőbbet: 2019 novemberében tartóztatták le először 29 másik ember társaságában. Azzal a gyanúsították, hogy egy drogbandát vezetett, nem csupán beszerezte és gyártotta, de terjesztette is a kábítószert.

2021 júliusában 15 ezer eurós óvadékért szabadult, de miután most bűnösnek vallotta magát, csak annyit ért el, hogy az ügyészség által eredetileg kért 16 év börtönbüntetés helyett csak hat évre ítélték.

Olvasói sztorik