Nemzetközi foci

Szép lövéssel törte meg három hónapos gólcsendjét a Juve csatára

Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Dusan Vlahovic góljával győzött a Juventus a Lecce ellen a Serie A 33. fordulójában.

A szerb támadó 11 bajnokin keresztül gólképtelen volt, a Lecce ellen azonban, 1-1-es állásnál megtört a jég: honfitársa, Kostic tette középre a labdát balról, Vlahovic pedig szépen lőtte ki a jobb alsót.

773 perc után szerzett újra gólt Vlahovic, akinek ebben a szezonban ez volt a 9. bajnoki gólja. A mostani megelőzően utoljára február 7-én, a Salernitana elleni 3-0-s diadalnál volt eredményes, akkor kétszer is beköszönt a salernóiaknak.

A BL-helyekért harcoló Juventusnak nagyon kellett ez a győzelem, mivel az elmúlt négy fordulóban csak egy pontot szerzett.

A szintén az első négybe vágyó Atalanta korán hátrányba került otthon a Spezia ellen, De Roon azonban az első félóra végén egyenlített, majd a második félidő elején Zappacosta és Muriel révén eldöntötte a meccset a bergamói csapat, így még az is belefért, hogy a Spezia szépített.

Idénybeli huszadik vereséget szenvedte el a Sampdoria, amely még nem esett ki, de abszolút menthetetlennek tűnik. A Sampot most a Toro ruházta meg, a vendégek második gólját Pellegri szerezte, akinek a gólja után eszébe jutott, hogy játszott a másik genovai csapatban, úgyhogy a kezét a füléhez téve ünnepelt, magára haragítva ezzel a drukkereket, valamint a Sampdoria kispadját.

A kora esti meccsek legkomolyabb teljesítményét a hétvégén a Napoli bajnokavatóját elodázó Boulaye Dia nyújtotta, aki mesterhármast jegyzett a Fiorentina ellen a Salernitana mezében, igaz, csapata így is csak egy ponttal gazdagodott.

Serie A, 33. forduló:

Atalanta – Spezia 3-2 (1-1)
Juventus – Lecce 2-1 (2-1)
Sampdoria – Torino 0-2 (0-1)
Salernitana – Fiorentina 3-3 (1-1)

Olvasói sztorik