Nemzetközi foci

Megelégelte edzője elképzelését a Sevilla középpályása

David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP
David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Megorrolt edzője, José Luis Mendilibar megjegyzésére a spanyol válogatott Suso, a Sevilla középpályása, aki nehezményezi, hogy több futást várnak el tőle a pályán.

A liverpooli akadémián nevelkedett középpályás sok vizet nem zavart Angliában, a Premier League-ben mindössze 14 meccset kapott 2012-13-ban, majd egy év almeríai kitérő után az AC Milan szerződtette.

Ott öt év alatt 126 bajnokin 21-szer volt eredményes, majd 2020 januárjában a Sevilla szerezte meg, először kölcsönbe, majd végleg. A 24 millió eurós vételára ellenére azonban még nem igazán tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Még akkor sem, amikor csapata a kiesés elkerüléséért harcolt ebben a szezonban, Suso mindössze 21 mérkőzésen lépett pályára, ebből mindössze kilencszer a kezdőcsapat tagjaként (és nyolcszor le is cserélték).

A március végén kinevezett José Luis Mendilibar szerint ennek egyértelmű oka volt.

„Ha Suso többet akar játszani, többet kell futnia” – mondta.

A Sevilla hétfőn hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Gironától, Suso a 60. percben léphetett pályára. A csatár a vereséget követően dühösen nyilatkozott az Onda Cero spanyol rádiónak.

Nem tetszett, amit Mendilibar mondott, és ezt vele is közöltem. Őszinte voltam, és azt mondtam, hogy karrierem során soha nem futottam sokat, és most sem tervezem. Minden játékosnak megvannak a maga tulajdonságai, én majd futok a labdával

– mondta.

Olvasói sztorik