Nemzetközi foci

Vágott négy gólt, majd sörrel ünnepelte a bennmaradást

Három fordulóval az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság befejezése előtt biztossá vált, hogy a Venezia csapata a következő szezonban is a Serie B-ben futballozhat.

A velenceiek 23 forduló után még a kieső, 19. pozícióban voltak, azóta viszont mindössze három vereséget jegyeztek, és a legutóbbi hat meccsük közül ötöt megnyertek. Ez történt hétfő este is, amikor a 35. fordulóban úgy verték 5-0-ra a Modenát, hogy négy gólt a 61-szeres finn válogatott csatár, Joel Pohjanpalo szerzett.

A 28 éves támadó a meccset követően kisétált egy kis büféhez, kért egy korsó sört, majd a szurkolók ovációja közepette visszasétált a pályára.

Nem mintha meglepő húzás lenne tőle, februárban egyszer már ünnepelt ily’ módon.

Pohjanpalo 17 találatnál jár, ezzel holtversenyben a perui válogatott csatár Gianluca Lapadulával (Cagliari) vezeti a másodosztály góllövőlistáját.

Igazából az elmúlt két szezonban indult be a pályafutása, tavaly a török Rizesporban jutott 16 találatig. Ezt megelőzően viszont 2014-15-ben fordult elő vele legutóbb, hogy tíz találat fölé jutott egy idényben, akkor a Fortuna Düsseldorf színeiben a német másodosztályban szerzett 11 gólt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik