Nemzetközi foci

Látni kell, hogy fogadták a BL-döntőt 5-0-ra elveszítő csapatot

Április 24-én Genfben rendezték az ifjúsági Bajnokok Ligája döntőjét, amelyet a holland AZ Alkmaar nyert meg, miután az első félidőben szerzett egygólos előnyét követően a 70. és a 80. perc között megszórta ellenfelét, a Hajduk Splitet. A holland csapat az említett időszakban háromszor is a kapuba talált, majd a 87. percben alakult ki az 5-0-s végeredmény.

A Split a döntőbeli veresége ellenére nagy menetelést mutatott be, a bajnokok ágán két párharcát is kiütéssel nyerte, majd a rájátszásos szakaszban sorrendben a Sahtar, a Manchester City, a Borussia Dortmund és az AC Milan csapatait takarította el az útból. Ezt a teljesítményt a horvát drukkerek is díjazták, a klub Youtube-csatornájára feltöltött videó szerint ugyanis remek fogadtatásban volt részük a hazatérő játékosoknak, akiket úgy megünnepeltek, mintha megnyerték volna a döntőt. Egy U19-es csapat számára ez alighanem örök emlék marad.

A Hajduk ificsapatának vezetőedzője egyébként a többszörös horvát utánpótlás-válogatott Marijan Budimir, aki ugyan a Hajdukban nem focizott profi karrierje során, de a város szülötte és visszavonulása, azaz 2014 óta a klub alkalmazásában áll edzőként.

A magyar MTK is eljutott a rájátszásba az ifi-BL-ben, de hazai pályán végül 1-0-ra kikapott az Ajaxtól.

Olvasói sztorik