Nemzetközi foci

Kétrendbeli testi sértés gyanújával letartóztattak egy válogatott futballistát

Kirk Irwin / Getty Images
Kirk Irwin / Getty Images
Bár a svéd sajtó nem nevezte meg, a DC United közleményben tudtatta, hogy a hétvégén, Svédországban letartóztatták Mohanad Jeahze iraki válogatott labdarúgót, akik kétrendbeli testi sértéssel gyanúsítanak.

Az Expressen csupán annyit írt, hogy ismert labdarúgóról van szó, aki a svéd bajnokság mellett hazája válogatottjában is szerepelt. A sportolót két bűncselekménnyel, pontosabban testi sértéssel gyanúsítanak, egyik eset tavaly év végén, a másik pedig ezen a hétvégén történhetett.

Utóbbira a gyanú szerint egy Stockholm központjában található szállodában került sor, az áldozat mindkét esetben ugyanaz a személy.

Fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított bizonyítékot távolít el, vagy más módon megnehezíti az ügy kivizsgálását. Annak is fennáll a veszélye, hogy folytatja bűncselekményeit

– indokolta az őrizetbe vételt Susanne Öhbom ügyész.

Közben az MLS-ben szereplő DC United közleményt adott ki, amelyben azt írta, szoros kapcsolatban marad a liga vezetésével és a svéd hatóságokkal a vizsgálat során, egyelőre nem nyilatkozik, de játékosát felfüggeszti.

Jeahze 1997. április 10-én született Linköpingben, pályafutása során több svéd klubban is megfordult, a Brommapojkarna, a Mjällby és a Hammarby színeiben az élvonalban is futballozott, utóbbival 2020-21-ben Svéd Kupát nyert.

Tavaly decemberben szerződött a DC Unitedhez, amelyben eddig hat mérkőzésen játszott és egy gólpasszig jutott. Bár szerepelt a svéd korosztályos válogatottakban, tavaly elfogadta az irakiak meghívását, eddig négy meccsen szerepelt az ázsiai nemzeti csapatban.

A labdarúgó tagadja, hogy bármiféle bűnt elkövetett volna. Az ügyészségnek legkésőbb május 8-ig kell vádat emelnie.

Olvasói sztorik