Nemzetközi foci

Ágyékon rúgta a bírót egy szurkoló a botrányos rangadó után

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olasz bíró, Davide Massa vezette a görög futballbajnokság rangadóját, az Olimpiakosz-AEK Athén meccset, amely a vendégek 3-1-es győzelmével ért véget.

A második félidő párperces csúszással indult, mivel az AEK későn ért ki a pályára, az 57. percben pedig egy kis időre leállt a játék, mivel a lelátón meggyújtott pirotechnikai eszközök miatt nem voltak megfelelőek a látási viszonyok.

Az AEK a 82. percben büntetőből került előnybe, majd a 90+1. percben szerezte meg a meccset lezáró gólt, ami után a hazai csapat tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz a pályára besétálva reklamált a bírónál, az Olimpiakosz-drukkerek pedig palackokat, valamint egyéb tárgyakat dobáltak be a pályára.

Massa végül a 90+6. percben fújta le a meccset, ami után a hazai szurkolók beözönlöttek a pályára, és a rendőrségnek kellett a rendet helyreállítania.

A szurkolók közül azonban néhányan bejutottak a játékoskijáróba, és egyikük ágyékon rúgta Massát, aki ezek után várhatóan nem lelkesedik majd, ha a görög szövetség felkéri egy meccs levezetésére.

A meccs utáni jelentésében a hazai oldalról több ítélete miatt támadott olasz bíró azt írta: a vak is láthatja, mi folyik a görög futballban.

Az AEK a győzelmével 72 ponttal rendelkezik, ugyanannyival mint az éllovas Panathinaikosz, az Olimpiakosz 63 ponttal a harmadik.

Olvasói sztorik