Nemzetközi foci

A KO-vereség után kirúgták a Spurs ideiglenes edzőjét is

Julian Finney / Getty Images
Julian Finney / Getty Images
Súlyos, 6-1-es vereséget szenvedett vasárnap a Tottenham labdarúgócsapata a Newcastle Unitedtől, és ezt a szégyenteljes KO-t nem hagyhatta szó nélkül a londoni klub vezetése. Daniel Levy klubelnök hétfőn közleményben jelentette be, hogy mindössze négy mérkőzés után menesztette Christian Stellinit is.

Az olasz szakember március 26-án kapott ideiglenes megbízatást, miután Antonio Conténak távoznia kellett, de a váltás nem jött be. Stellini vezetésével a Tottenham 1-1-es játszott az Evertonnal, 2-1-re verte a Brightont, majd előbb otthon 3-2-re kikapott a Bournemouthsztól, vasárnap pedig 6-1-re a Newcastle-től.

Teljesen elfogadhatatlan a vasárnapi teljesítmény. Kétségbeejtő volt látni.

Számos okot megvizsgálhatunk, hogy ez hogyan történhetett meg, de a játékosok és az edzők mellett ez végső soron az én felelősségem. Cristian a stábjával együtt távozik. A szezon nehéz időszakában vállalta a feladatot, szeretném megköszönni neki azt a professzionalizmust, amelyet ő és munkatársai tanúsítottak” – mondta Daniel Levy klubelnök.

Az új ideiglenes edző a Spurs korábbi egyszeres válogatott középpályása, Ryan Mason lett, aki Conte, majd Stellini asszisztenseként is dolgozott.

Olvasói sztorik