Nemzetközi foci

Hihetetlen verés a Premier League-ben, az első 21 percben öt gólt kapott a Tottenham

Clive Brunskill / Getty Images
Clive Brunskill / Getty Images

Súlyos, 6-1-es vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur a Newcastle United vendégeként az angol bajnokság 32. fordulójában.

A meccs kuriózuma az volt, hogy a Newcastle a 21. percben már 5-0-s előnyben volt. A Premier League-érában ennél gyorsabban öt gólt csak a Manchester City szerzett a Watford 8-0-s legyőzésekor 2019-ben.

A Newcastle-nek tényleg minden bejött, a labdák is jól pattantak, távoli lövés is beakadt, így elég hamar eldőlt, hogy a Tottenham részéről maximum csak a kármentés lehet a mérkőzés célja. Az első félidő elején Harry Kane-nek sikerült is szépítenie, de aztán egy újabb szerencsés helyzetből talált be a Newcastle, amely végül 6-1-re nyert. Alexander Isak duplázott.

Eddie Howe csapata pontszámban így beérte a Manchester Unitedet, amely viszont FA Kupa-elődöntőzik a hétvégén, így majd később pótolja meccsét a fordulóban. A Tottenham az ötödik helyen ragadt és hat pont a hátránya a BL-helyek mögött.

A játéknap másik meccsén is kiütéses siker született, a West Ham United ugyanis a Brentford otthonában győzött 4-0-ra. A londoniak jóval lassabb tempóban termelték a góljaikat, a 0-3-ra a 43. percig kellett várni.

Premier League, 32. forduló

Newcastle United – Tottenham Hotspur 6-1 (5-0)

Brentford – West Ham United 0-4 (0-3)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik