Nemzetközi foci

Két gólt lőtt a Juve, egyik sem volt érvényes, majd a Napoli a 93. percben nyert

Riccardo De Luca/Anadolu Agency via Getty Images
Riccardo De Luca/Anadolu Agency via Getty Images

1-0-ra nyert Torinóban a Napoli a Serie A 31. fordulójában, a győztes gólt Giacomo Raspadori szerezte a 93. percben.

A Bajnokok Ligája-negyeddöntőben a Milan ellen elbukó Napoli a második félidőben pörgött fel annyira, hogy több komoly lehetősége is akadt, mégis a Juventus volt, amelyik a 82. percben betalált, Di María ugrott ki a saját térfeléről, végig rongyolt a pályán, húzott egy cselt, majd a megpattanó lövése a kapuba pattant. A hazai játékosok nagy ünneplésbe kezdtek, azonban visszanézték az esetet, és a támadás elején, a labdaszerzésnél Miliket szabálytalannak látták, így nemcsak érvénytelenítették a gólt, de még a Napoli lőhetett veszélyes helyről szabadrúgást – Perin végül magabiztosan védett.

A Juve szerzett még egy gólt, de Chiesa már az alapvonal mögül kotorta vissza a labdát, így hiába lőtt a kapuba a csereként beküldött Vlahovic. Amikor pedig már úgy nézett ki, hogy marad a 0-0, akkor egy támadást sikerrel vitt végig a Napoli, aminek a végén Raspadori a kapus lábai között talált be a kapuba, beállítva a végeredményt. Kialakult némi lökdösődés is a gólt követően.

Így aztán a Juventus nem tudta megelőzni a fordulóban vereséget szenvedő Laziót, maradt a harmadik helyen. A Napoli már szinte bajnoknak mondhatja magát, mert hát fordulóval a vége előtt 17 ponttal vezet.

Az AC Milan hazai pályán legyőzte a kieséstől fenyegetett Leccét. A milánóiak ötödik helyen állnak a Serie A-ban, pontazonossággal a negyedik AS Romával. A Bajnokok Ligájában az olasz élvonal első négy helyezettje indulhat a következő szezonban.

Serie A, 31. forduló

Juventus-SSC Napoli 0-1 (0-0)
Udinese-Cremonese 3-0 (3-0)
Monza-Fiorentina 3-2 (2-2)
AC Milan-Lecce 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik