Nemzetközi foci

Erre a fantasztikus lépésre várnak már régóta a Juve-szurkolók

Christof STACHE, Filippo MONTEFORTE / AFP
Christof STACHE, Filippo MONTEFORTE / AFP
Spanyol lapértesülés szerint világklasszis edzővel erősítene a Juventus labdarúgócsapata: a Marca úgy tudja, hogy a játékosként egyszer már hőssé váló Zinedine Zidane edzőként térhet vissza a torinóiakhoz.

A világ- és Európa-bajnok, 108-szoros francia válogatott labdarúgó 1996 és 2001 között szerepelt a Juventusban, amellyel kétszeres bajnok és Szuperkupa-győztes lett, amellyel kétszer Bajnokok Ligája-döntőt is játszhatott.

Zidane edzőként eddig csak a Real Madridban dolgozott, amellyel két bajnoki cím és két klubvébé mellett háromszor is elhódította a BL-serleget.

A Marca úgy tudja, a mivel az olasz csapat a Serie A-ban csak küszködik Max Allegri vezetésével, a klubvezetés váltana. Az akadályt azonban éppen Allegri szerződésének hossza jelenti.

„Jövő májusban lesz két éve, hogy Zidane legutóbb futballcsapatot edzett, ami elég hosszú idő ahhoz, hogy bárki lemaradjon a legfontosabb edzői munkákról. A Real Madrid korábbi edzője azonban nem akárki, ő ki tudja várni a megfelelő pillanatot” – írta a lap.

A Marca szerint Allegri szerződése 2025-ig szól a Juventusszal, ahol évi nettó 7 millió eurót keres.

Ha szerződését felbontanák, úgy 20 millió eurót kellene fizetni neki, ami tekintettel a klub anyagi helyzetére nem tűnik egyszerű vállalkozásnak.

Olvasói sztorik