Nemzetközi foci

Harmadik csapatát is megmentette, mégis távozik az egykori magyar kapitány

KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga via AFP
KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga via AFP
A következő szezonban már nem Bernd Storck lesz a KV Kortrijk vezetőedzője, ezt az egykori magyar szövetségi kapitány jelentette be az alapszakasz utolsó, Union Saint-Gilloise elleni mérkőzése előtt.

„A klub és én a legjobb hangulatban búcsúzunk egymástól. Szerettem itt lenni és dolgozni. Biztosíthatom önöket, kemény munka volt. Sokan már akkor is kiesőnek tartották a csapatot, amikor megérkeztem” – nyilatkozta Storck.

„Tudom, hogy nem voltam mindig a játékosok barátja, és azt is tudom, hogy ha valami nem tetszett, azonnal elmondtam mindenkinek. De elértem a szükséges eredményt.

Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, a csapat, a vezetés, én és különösen a szurkolók. Megérdemelték, hogy az első osztályban maradjunk.

A 60 éves szakember a magyar válogatottól való 2017-es távozása után egy dunaszerdahelyi szezont leszámítva csak Belgiumban dolgozott. 2018-19-ben a Mouscron, egy évvel később a Cercle Brugge csapatát is benntartotta az élvonalban, kséőbb megfordult a Genk és az Eupen csapatainál.

A Kortrijkhoz november közepén nevezték ki, a csapat ekkor az utolsó előtti helyen állt. Az egész szezonban a kiesés ellen küzdött, szerencséjére akadt több rossz formában lévő csapat is.

A Kortrijk úgy harcolta ki egy fordulóval a szezon vége előtt a biztos bennmaradást, hogy a legutóbbi három bajnokiján mindössze egy pontot szerzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik