Nemzetközi foci bajnokok ligája

Komoly bajba kerülhet a Real Madrid a BL-elődöntőben

Nigel French/Sportsphoto / Allstar via Getty Images
Nigel French/Sportsphoto / Allstar via Getty Images

A Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott Real Madrid labdarúgócsapata hetekig nem számíthat David Alabára, aki a Chelsea ellen 2-0-ra megnyert negyeddöntős visszavágón sérült meg kedden este, írja az MTI. A 99-szeres osztrák válogatott védő a londoni mérkőzésen kezdőként lépett pályára, de a szünetben az öltözőben maradt,

a lefújás után pedig Carlo Ancelotti azt mondta, Alabának a combhajlító izma lett túlterhelve.

A Real olasz vezetőedzője ugyanakkor abban bízik, hogy a 30 éves futballista a BL elődöntőjében már újra bevethető lesz. Alabának ebben a naptári évben ez már a harmadik kényszerszünete, izomproblémák miatt január elejétől február elejéig, majd február végétől március végéig sem volt bevethető.

Ha Alaba nem épülne fel időben, a Real Madrid komoly bajba kerülne az elődöntőben, ugyanis az első meccset biztosan ki kell hagynia Éder Militaónak, aki sárga lapos eltiltását tölti majd. Ancelottinak Antonio Rüdiger és Nacho Fernandez jelenthet opciót abban az esetben, ha az osztrákra sem számítha.

A döntőbe kerülésért vívott párharc első mérkőzését május 9-én vagy 10-én játssza a Real, vélhetően az angol bajnoki címvédő Manchester Cityvel, amely 3-0-s előnyről vág neki a Bayern München elleni visszavágónak Németországban. A Real Madrid május 6-án Király Kupa-döntőt vív az Osasunával.

Olvasói sztorik