Nemzetközi foci

Egy nappal a BL-elődöntőt érő gólja után új szerződést kapott a világbajnok csatár

Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olivier Giroud ugyan kihagyott egy tizenegyest, majd egy nagy helyzetet, de aztán Rafael Leao fantasztikus szólója után bevette a Napoli kapuját a BL-negyeddöntő visszavágóján, így főszerepet játszott abban, hogy a Milan 2007 után eljutott az elődöntőig az első számú kupasorozatban.

A 36 éves Giroud 2021 nyarán 1 millió euróért érkezett a Chelsea-től, és az előző idényben számos fontos gólt szerzett a Milanban – többek között dupla az Inter elleni rangadón, győztes találat Nápolyban, majd újabb dupla az utolsó fordulóban, a Sassuolo otthonában –, így oroszlánrésze volt abban, hogy a piros-feketék 2011 óta először nyerték meg a bajnokságot.

A francia válogatottal 2018-ban világbajnoki címet, tavaly vb-ezüstérmet szerző Giroud szerződése idén nyáron járt volna le, de a Milan szerdán jelentette be, hogy 2024 júniusáig igényt tart Giroud szolgálataira.

A korábban a Montpellier-ben, az Arsenalban és a Chelsea-ban futballozó Giroud ebben az idényben a bajnokságban nyolc, a BL-ben öt gólt jegyzett.

A Milan a Serie A-ban nyolc fordulóval a vége előtt a negyedik helyen áll, és a hétvégén a 16. Leccét fogadja a San Siróban.

Olvasói sztorik