Nemzetközi foci

Olcsóbb, de gólerős támadókat is figyel a Barca

KURT DESPLENTER / Belga / AFP
KURT DESPLENTER / Belga / AFP

Továbbra sincs könnyű helyzetben az FC Barcelona labdarúgócsapata, amely ugyan a nyári erősítéseken töri a fejét, de egyelőre olyan hiánnyal bír, hogy nem regisztrálhat új játékosokat.

Ugyan a katalánok a bértömeget leszorították, valahonnan 200 millió eurót szerezniük kell, ennyi ugyanis a hiány. Pontosabban a Marca úgy fogalmazott, az előrejelzések szerint ekkora veszteség várható. A lap szerint, ha ezt nem kompenzálják más bevételekből, a liga nem engedi, hogy új játékosokat igazoljon.

Ezért a Barcelona megkezdte egy gazdasági megvalósíthatósági terv elkészítését, amelyet a lehető leghamarabb bemutathat a ligának.

Pletykák azonban továbbra is vannak, a Barcelona a hírek szerint Rasmus Höjlundot és Gift Orbant is felvette listájára a nyári átigazolási időszak előtt.

A katalánok mindenképpen új támadóban gondolkodnak, de a pénzügyi fair play miatt kevés a mozgásterük. Vitor Roque régóta kiszemelt, de ha így marad a helyzet, 50 millió eurót nem engedhet meg a vezetés, azaz olcsóbb alternatívákat is meg kell fontolni.

Höjlund valóban nagy fogás lenne, az Atalanta támadója tavaly nyáron igazolt a Serie A-ba 17 millió euróért a Sturm Grazból. Új csapatában eddig nyolcszor volt eredményes, míg a legutóbbi Eb-selejtezőkön két meccsen öt gólt szerzett Dánia színeiben.

A másik lehetőség a 20 éves nigériai csatár, Gift Orban, aki valószínűleg sokkal olcsóbb is lenne: a belga Genk színeiben 16 meccsen 17 gólt szerzett, és lenyűgözte a játékosmegfigyelőket.

Olvasói sztorik