Nemzetközi foci

Versenyfutás közben megsérült a védő, a csatárnak így inkább nem kellett a gól

Vasárnap játszott egymással az Odd és a Brann Bergen a norvég élvonalban, a 18. percben pedig kontratámadást vezethetett a vendégcsapat, amikor a hazaiak védője, Sondre Solholm Johansen egyszer csak lassulni kezdett, majd a lábához kapott.

A Brann csatára, Bard Finne rendkívül sportszerű volt, mert bár megnyílt előtte a gólszerzési lehetőség, ő inkább megállította a támadást és inkább kipasszolta a labdát az oldalvonalon kívülre.

Johansen egyébként nem is tudta folytatni a játékot, némi ápolás után lecserélték.

Finne 0-0-nál hozta meg azt a döntést, hogy nem tör kapura. Csapata végül 2-0-ra elveszítette a meccset és két fordulót követően a hatodik a norvég élvonalban, míg az Odd a sikerének köszönhetően fellépett a második helyre.

A mérkőzés kommentátorai a csatár tettét ünnepelték a norvég TV2-n, ahol ráadásul felelevenítették, hogy 2009-ben a 10-szeres magyar válogatott Kovács Péter hasonló esetben, amikor az ellenfél kapusa megsérült, akkor gólt szerzett. Meg is keresték a 2002-től kezdve – egy rövid megszakítással – 2017-es visszavonulásáig norvég klubokban futballozó csatárt, aki felidézte a történteket, azt mondta, a gól pillanatában már maga is érezte, hogy necces a szitu, de döntéshelyzetben volt. Kint volt most a vasárnapi bajnokin és ő is Finne sportszerűségét méltatta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik