Nemzetközi foci

„A Real Madrid a rezsim csapata” – Laporta szerint a Barca egy rágalomkampány áldozata

Adrie Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Adrie Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Sok mondanivalója volt Joan Laportának, az FC Barcelona elnökének, aki hétfőn sajtótájékoztatót tartott a Negreira-ügy miatt, amely hetek óta uralja a híreket Spanyolországban.

A madridi AS még februárban számolt be arról, hogy a Barcelona 2016 és 2018 között 1,4 millió eurót utalt át a spanyol szövetség játékvezetői bizottság alelnöke egyik cégének. José Maria Enriquez Negreira nem tagadta az átutalásokat, de azt igen, hogy ezeket a mérkőzések befolyásolására kapta volna. A tét nem kicsi: az érintettek komoly börtönbüntetést kockáztatnak, a klubot pedig kizárhatják akár a bajnokságból is.

„Már akkor mondtam, amikor a Negreira-ügy megjelent, hogy nincsenek véletlenek. Több információval rendelkezem, és most megerősíthetem, hogy az FC Barcelona soha nem hajtott végre olyan akciót, amelynek célja vagy szándéka a csalás, vagy a sportelőny megszerzése volt. Az adóhivatal sem tudta bizonyítani, hogy a teljesített kifizetések bármilyen eredményt befolyásolhattak volna” – mondta Laporta.

A sportvezető ezt követően a Real Madridra támadt, akit a rezsim kegyeltjének nevezett.

Mindenki tudja, hogy a Real Madrid történelmileg a játékvezetői hibák által kedvelt klub, a rezsim csapata. A játékvezetők elnökei hét évtizeden át egykori madridiak, játékosok vagy korábbi igazgatók voltak

– mondta, hozzátéve, a Barca egy rágalomkampány áldozatává vált.

„Ez a támadás éppen akkor jött, amikor a Barcelona kezd kijönni egy alagútból. Pénzügyileg megmentettük a klubot, most egyértelműen azt látom, hogy megpróbálnak elbizonytalanítani minket. Ezért egységesebbnek kell lennünk, mint valaha.”

Szerinte az időzítés sem véletlen, az UEFA éppen akkor kezd vizsgálódni ellene, amikor a Barca egy új európai versenyformátumon dolgozik.

„Megpróbálják rávenni az UEFA-t, hogy csatlakozzon nyilvános lincseléshez. Nem véletlen” – mondta.

Kapcsolódó
Nagy bejelentésekre készül a Barcelona elnöke
Terítéken a Negreira-ügy és még néhány érdekesség.
Olvasói sztorik