Nemzetközi foci

„Hagyjátok megdögleni!” – majdnem megfulladt a torkon csapott ifijátékos

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Kis híján tragédiába torkollott egy U19-es futballmérkőzés a román bajnokságban, ahol Érmihályfalván a hazaiak egyik játékosa torkon ütötte a nagyváradiak csatárát, Balogh Bálintot. Szerencsére egy orvosi asszisztens a helyzet magaslatán volt, és a mentők is megérkeztek tíz perc után.

„Az Érmihályfalvi Unirea–CAO-NAC U19-es bajnoki meccs 92. percében, 0–2-es állásnál egy gyors váradi ellentámadásnál a hazaiak védője, Mirel Vlaic egy jól irányzott jobbegyenessel torkon üti a zöld-fehérek támadóját, Balogh Bálintot, aki elterült a földön, levegőért kapkodott és hörgött. Az U19-es meccseken nem kötelező a mentők jelenléte, kiérkezésükig egy asszisztens látta el a labdarúgót, akinek az oxigén szaturációja folyamatosan zuhant, vérnyomása pedig 170/91-et mutatott. A mentők nagyjából 10 perc után érkeztek a helyszínre, Balogh Bálintot pedig kórházba szállították” – írta az Erdon.ro hírportál a múlt heti cikkében, amelyet a Nemzeti Sport vette észre.

A hazaiak részéről Csűri Sándor edzője elnézést kért a történtekért a klub és a tettes nevében is.

„Mirel szavaiból azt vettem ki, hogy nem volt szándékos az ütés. Azt viszont határozottan visszautasítom, hogy az edzői stábunk biztatta volna a fiúkat a kemény játékra, trénereink maximum a bírónál reklamáltak egy-egy vitás eset kapcsán” – mondta.

Balogh Bálint édesapja, Balogh Imre azt mondta, a legfontosabb, hogy a fia jobban van.

Borzalmas volt ezeket a pillanatokat apaként átélni, mikor láttam, hogy nagy baj van, egyből átugrottam a kerítést és rohantam hozzá. Az intézkedő asszisztensnő nagyon ügyesen végezte a dolgát, hálásak vagyunk neki, hogy nem történt nagyobb baj.

Mirel Vlaic szüleivel meglátogatta Bálintot a kórházban, kérdezték, hogy szeretnénk-e feljelentést tenni az ügyben, de megnyugtattam őket, hogy nem tervezzük, örülünk, hogy rendbe jön a fiunk. Van azonban egy dolog, amiről szeretnék néhány szót ejteni, nyolc éve járom az országot a fiammal, Zsilvásárhelytől Szatmárnémetiig sok felé megfordultunk a csapattal, de ilyen közönséget, mint a mihályfalvi, még nem láttam. A legfájóbb az volt, hogy amikor ott feküdt a gyerek és a szó szoros értelmében ment ki belőle az élet, akkor is azt kiabálták, hogy »hagyjátok megdögleni!«.

Én mindig tiszteletre neveltem a fiam, magyar és román barátai egyaránt vannak, most mit mondjak neki ezek után, ha a sajátjaitól ilyeneket kell hallania?

– nyilatkozta feldúltan.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik