Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Ezen a szinten ez elég gyenge” – elővették az angolok a Chelsea méregdrága kapusát a madridi vereség után

Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images
Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images

Nagyon úgy fest, hogy a következő szezonban nem látjuk a Chelsea-t a nemzetközi kupákban. A csapat csak a 11. a Premier League-ben jelentős hátrányban a kupaindulást érő helyektől, és ugyan a Bajnokok Ligája megnyerésével szerezhetne kvalifikációt, de a negyeddöntő első meccsén 2-0-ra kikapott Madridban a Realtól a csapat, amely Frank Lampard személyében már a negyedik edzőjénél tart az idényben.

Pedig amúgy jól indult a BL-meccs angol szempontból, mert Joao Félixnek volt egy helyzete a találkozó legelején, de az kimaradt, a Real pedig utána szépen lerendezte az összecsapást. Sokat elárul, hogy a két kapott gól mellett Kepa Arrizabalagának volt nyolc védése is, illetve hogy Luka Modric egyik lövése csak épphogy kerülte el a felső sarkot.

Kepa a Real első gólja előtt ugyan védeni tudott, de a labdát pont Karim Benzema elé ütötte, míg a második találatnál Marco Asensio alsó sarokba tartó lövése fogott ki rajta, csak beleérni tudott, de a labda aztán a kapufára, majd onnan a hálóba pattant. Utóbbi miatt meg is kapta a magáét Angliában, a Sportsmail szakértője, a Blackburnnel 1995-ben Premier League-t nyerő, a Celtickel négy bajnoki címet bezsebelő Chris Sutton legalábbis komolyan bírálta.

Kepa tehetett volna többet a második gólnál. Ezen a szinten ez elég gyenge volt a részéről. Itt a kapusodnak egy ilyet már ki kellene védenie. Ha Thibaut Courtois áll a kapuban, biztosan védett volna. Már csak azért is volt ez kulcspillanat, mert 1-0-s hátrányból lényegesen kedvezőbb lenne a visszavágón a Chelsea helyzete

idézte Suttont a Daily Mail.

Egyetértett vele a Chelsea-ben anno hét évet lehúzó, az idő alatt összesen hét trófeát bezsebelő Joe Cole is. Az 56-szoros angol válogatott egykori játékos lényegében azt hiányolja Kepából, hogy a nagy meccseken a különbséget jelentse.

Egy csúcskapus, mint Courtois az ilyen pillanatokban lép elő, ezért kapja a fizetését. Jelen van, irányítja a többieket. Thiago Silva már 38 éves, a meccsek végén a térdén jár, ilyenkor kellene, hogy Kepa irányítsa a védelmet, megmondja, ki hol helyezkedjen. Ezen a szinten már erre lenne szükség.

A baszk kapusért 2018-ban 80 millió eurót fizetett ki a Chelsea, ami a legtöbb, amit kapusért valaha adtak. Az külön pikánssá teszi az összehasonlításokat, hogy épp a Real Madridba szerződő Thibaut Courtois helyére érkezett, azonban igazán nagyot még nem sikerült alakítani az évek során, olyannyira, hogy Frank Lampard előző edzősködése során kispadra is került, és átvette a helyét Édouard Mendy a kapuban, akivel aztán Bajnokok Ligáját is nyert a Chelsea. Mendy kezdett ebben a szezonban is, de látványosan visszaesett a teljesítménye, kikerült a kezdőből, majd még meg is sérült. Kepa kapott lehetőséget, voltak is jó meccsei, de Lampard visszatérésével az angol sportújságírók egy része arra számít, hogy a szenegáli újra bizonyíthat majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik