Nemzetközi foci bajnokok ligája

Csak a hitben bízhat a gólképtelen Chelsea a Real elleni BL-visszavágón

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP
Nem okozott meglepetést a Real Madrid labdarúgócsapata, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai első összecsapásán 2-0-ra verte a Chelsea-t. A győzelmet követően Carlo Ancelotti elégedetten nyilatkozott a sajtónak.

„Szerettük volna mihamarabb megszerezni a vezetést, ami sikerült is, de szenvedtünk, mert a Chelsea nagyszerű csapat. Lehet, hogy 10 emberrel többet is elérhettünk volna, és talán a végén hiányzott az energia, de elégedettek lehetünk. Csak meg kell ismételnünk ezt a teljesítményt a Stamford Bridge-en” – mondta a Real Madrid edzője.

A szakember hozzátette, készen kell állniuk a harcra és az áldozatvállalásra a visszavágón is.

Nagyon jól ismerem a futballt, és a játékosaim is tudják, hogy még legalább 90 perc vár rájuk. Nehéz lesz, készen kell állnunk.

A mérkőzést követően Ancelotti megölelte a Chelsea-t irányító Frank Lampardot, akinek 2009 és 2011 között az edzője is volt a londoniaknál.

„Nagyszerű emlékeim vannak róla, fantasztikus játékos volt. Remélem, hogy fantasztikus menedzser lesz, de nem feltétlenül jövő kedden” – mondta tréfálkozva.

Valóban, a Chelsea nagyon mély gödörben van, hiszen 374 perce nem szerzett gólt: legutóbb az Everton elleni 2-2 alkalmával talált be még március 18-án. Azóta 0-0-t játszott a Liverpoollal, és kikapott az Aston Villától (0-2? a Wolverhamptontól (0-1) és most a Realtól (0-2).

A Stamford Bridge-en történhetnek különleges dolgok. Hinnünk kell!

– vigasztalta magát a szakember, aki a szezon legutóbbi 16 meccsén 13 vereséget szenvedett el az Everton és a Chelsea menedzsereként.

„Az ajtó nyitva van, rajtunk múlik, hogy belépünk-e rajta. Kicsit hiányzik a hit belőlünk, a játékosok nem tudják, mennyire jók. A jövő héten nagy küzdelem lesz, de pozitívabbnak kell lennünk.”

A Chelsea 1993 november-decembere óta először kapott gólt négy egymást követő mérkőzésen. A szezonban 17 meccsen nem szerzett gólt a csapat, ami 1994-95 óta a legtöbb (akkor szintén 17 volt).

Kapcsolódó
Bajnokok Ligája: a Real lemásolta a tavalyi párharcot, a Milan ismét elkapta a Serie A listavezetőjét
A madridiak tavaly is kettővel verték a Chelsea-t az első meccsen. A Milan megtörte a Napoli elleni találkozók sormintáját. A két párharc közül várhatóan a nápolyi visszavágó lesz izgalmasabb.
Olvasói sztorik