Nemzetközi foci

Még mindig őrült erővel keresi a Bayern az új Lewandowskit

PETER POWELL / AFP
PETER POWELL / AFP
Sem Eric Maxim Choupo-Motingnak, sem Sadio Manénak nem sikerült feledtetnie Robert Lewandowskit Münchenben, így a Bayern továbbra is keresi a megfelelő csatárt a következő szezonra.

Persze az várható volt, hogy a lengyel támadót (aki a 2021-22-es idényben 46 tétmérkőzésén 50 gólt szerzett!) nem lesz könnyű pótolni, még úgy sem, hogy Choupo-Moting 28/17-es mutatója sem rossz, de a formán kívüli Mané is termelt 11 gólt a 32 tétmérkőzésén.

De az egyértelmű, hogy a klasszikus középcsatár nagyon hiányzik, és már Thomas Tuchel edző is jelezte igényét egy új támadóra.

A fő célpont továbbra is a Tottenham klasszisa, Harry Kane, kérdés, a Tottenham megválna-e tőle és ha igen, akkor a Bayern hajlandó lesz-e kifizetni a 100 millió euró körüli vételárat. Hasonló a helyzet Victor Osimhen esetében is, a Napoli szintén ilyen összeget szabhatna a nigériai támadóért, aki a szezonban 29 tétmérkőzésen 25 gólnál és öt gólpassznál jár.

A harmadik célpont, Randal Kolo Muani megszerzése már esélyesebb. A Frankfurt francia támadója 38 tétmérkőzésen 19 gólnál és 14 asszisztnál tart, a hírek szerint a bajorok már fel is vették a kapcsolatot a klubjával. A Transfermarkt által 65 millió euróra tartott játékosért akár 80 millió eurót is kifizetne – legalábbis német források szerint. Kérdés, az Eintracht megválna-e tőle ennyiért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik