Nemzetközi foci

Marozsán Dzsenifer vereséggel búcsúzott a német válogatottól

Harry Langer / DeFodi Images via Getty Images
Harry Langer / DeFodi Images via Getty Images

A német női labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott a brazil csapattól Nürnbergben a keddi barátságos mérkőzésen, amely Marozsán Dzsenifer búcsúmeccse volt.

A fölényben futballozó vendégek már a szünetig kétgólos előnyre tettek szert, a hazaiak erejéből csak szépítésre futotta a hosszabbításban. Az Olympique Lyon budapesti születésű középpályása, a Nationalelf korábbi csapatkapitánya a 64. percben csereként lépett pályára, írja az MTI.

Az egy hét múlva 31. születésnapját ünneplő futballista egy hónapja mondta le a válogatottságot, amit tavaly év elején elszenvedett súlyos térdsérülésével indokolt.

Marozsán Dzsenifer – a négyszeres magyar válogatott Marozsán János lánya – 2007-ben az 1. FC Saarbrückennél kezdte felnőtt karrierjét, majd 2009-ben az 1. FFC Frankfurthoz igazolt. Hét éve a francia élvonalbeli Lyon futballistája, közben 2021-ben fél évig az egyesület amerikai partnerklubjánál, az OL Reignnél szerepelt kölcsönben. A német válogatottban, mellyel 2013-ban Európa-bajnok, három esztendővel később Rio de Janeiróban pedig olimpiai bajnok lett, 112 fellépése során 33 gólt szerzett. A Bajnokok Ligáját hatszor nyerte meg, emellett 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben Németország legjobb női labdarúgójának választották.

A német és a brazil válogatott egyaránt a július 20-án kezdődő világbajnokságra készül.

Olvasói sztorik