Nemzetközi foci

„Az összes szabadrúgásgólja szerencse volt” – beszóltak Cristiano Ronaldónak

Kenzo TRIBOUILLARD / AFP
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

A Premier League történetének legeredményesebb külföldi játékosát, Sergio Agüerót kérték fel, hogy elemezze ki Cristiano Ronaldo és Lionel Messi góljait. Nem meglepő módon az argentin csatár honfitársát, Messit dicsérte, miközben elég kritikus volt a portugállal szemben.

Elég megnézni, sokszor honnan talált be. Például az összes szabadrúgásgólja szerencse volt

mondta Agüero, aki nem volt lenyűgözve Ronaldo Puskás-díjas találatától sem, amit még manchesteri színekben szerzett 2009-ben (és nem rögzített játékhelyzetből), szerinte az kapushiba eredménye volt. Azt is megjegyezte, hogy Raúl vagy épp Karim Benzema góljai jobban lenyűgözik, míg Messi legemlékezetesebb góljait többnyire úgy szerezte, hogy komplett védelmeken cselezte át magát, tette hozzá Agüero.

Ez a gól volt kapushiba Agüero szerint:

A hivatalos statisztikák szerint a világ legtöbb gólját (834) szerző Ronaldo védelmében illik megjegyezni, hogy a két argentin régóta jó barát, a válogatottban 2005-tól kezdve folyamatosan szobatársak voltak, és Messi a keresztapja Agüero fiának, Benjaminnak. Vagyis nehéz lenne pártatlannak nevezni Sergio Agüerót egy ilyen vitában.

Olvasói sztorik